HVOF-teknik

AGJ A/S tilbyder hårdpålægning med eks. wolframkarbider og termisk sprøjtning med HVOF-udstyr. HVOF (High Velocity Oxygen Fuel).

HVOF-teknik er en relativt nyudviklet metode indenfor termisk sprøjtning. Metoden bevirker at de opvarmede partikler – typisk wolfram karbider, opnår en meget høj anslagsenergi når de rammer den overflade der skal belægges. Partikelhastigheden er 900 – 1.200 m/s i arbejdsprocessen. Flammetemperaturen i arbejdsprocessen er typisk ca. 2.600 grd. C.

Den høje anslagsenergi bevirker at belægningen får en meget høj vedhæftning på emnet, og samtidig bliver mikrostrukturen på belægningen meget tæt og homogen – helt op til 99-99,5%.

HVOF-metoden benyttes til bl.a. til aksler, svinghjul, tandhjul, bøsninger, snekker m.v. udsat for ekstreme slidpåvirkninger, og hvor kravet til kvalitet er på højeste niveau!

Vores team har mulighed for at udføre flammesprøjtning med mobilt HVOF-udstyr eks. ved reparationer af kedelanlæg i kraftværker. Billederne her på siden belyser reparation af pakfladerne på turbinehuset til LP turbinen, hos Vattenfall A/S. Opgaven blev udført med mobilt HVOF-udstyr i forbindelse med sommerens revision på aktuelle turbine.

Video