Levetidsforlængelse – sliddele til kulmøller, cementindustri m.v.

AGJ A/S har massiv erfaring med opsvejsning, hårdpålægning og levetidsforlængelse af sliddele til kulmøller, cementanlæg, knusere, miljøanlæg m.v.

Levetidsforlængelse udføres typisk ved opsvejsning af konkrete sliddele, udført med MAG-svejsning og “Open-arc” med karbidfyldt rørtråd, eller PTA-svejsning med wolfram karbider. AGJ A/S råder over udstyr således, at vi effektivt kan tilbyde opsvejsning af komponenter “on-site” i vore kunders kulmøller eller procesanlæg, eller vi kan tilbyde at udføre reparation med opsvejsning og hårdpålægning af eks. valser op til 5.000 kg. i AGJ Produktion Stenlille.

For vores kunder betyder typisk opsvejsning med eks. AGJ Corthal 55Mo på malebord eller valser passende til eks. Loesche kulmøller, en levetidsforlængelse fra ca. 4.000 driftstimer til over 9.000 driftstimer. Udover denne indlysende økonomiske fordel, opnår vore kunder naturligvis også færre driftsstop pr. år, længere intervaller mellem revisioner, samt minimerede omkostninger til opretholdelse af sliddele på reservedelslager.

AGJ opnået erfaring med revision og levetidsforlængelse af sliddele til kulmøller af typen Loesche, Berz, Pfeiffer og Raymond.

AGJ tilbyder at udføre levetidsforlængelse på en lang række andre applikationer eks. til cementindustri, miljøteknik, forbrændingsanlæg m.fl.

Vi samarbejder med nogle af Europas førende producenter af tilsatsmaterialer og karbidfyldt rørtråd. Typisk benyttes der karbidfyldt rørtråd på op til ø3,2 mm., af typerne AGJ Corthal 55Mo, 337 eller 740F. Afhængig af vore kunders slidmæssige udfordringer, kan vi tilbyde applikationer med mere end 150 forskellige typer tilsatsmaterialer og egenskaber.

Svejseudrustning til automatisk “Open-arc” hårdpålægning er leveret af ESAB, og arbejder effektivt ved 600A 100% intermittens, samt sikre et jævnt og stabilt heat-input vha. maskinbrænderens udformning samt automatisk stick-out regulering. Alle svejseparametre fastlægges naturligvis iht. opstillede WPS’er og svejseprocedurer – alt udført arbejde afleveres med fuld dokumentation iht. EN 15614 og certifikat på tilsatsmaterialer iht. EN 10204 3.1. For vore kunder betyder dette faktum væsentlige kvalitetsmæssige fordele i forhold til opsvejsning udført med eks. manuelt udstyr.

Nogle af de væsentligste økonomiske fordele ved opsvejsning/ hårdpålægning af sliddele til eks. kulmøller er:

Kontrolleret heatinput medfører minimal “afbrændning” af wolframkarbider og minimal opblanding med grundmaterialet. Dette er væsentlige parametre til forøget slidressistens!
Kontrolleret afsmeltning af rørtråd og kontrolleret smeltebad bl.a. ved automatisk stick-out regulering har stor betydning for pæne slidflader og forøget slidressistens!
Automatisk opsvejsning og fuld kontrol med procesparametre ved svejeudstyrets grad af automation, medfører optimal og homogen kvalitet på belægningen!
Effektiv opsvejsning som følge af svejsemaskinens evne til at arbejde med 100% intermittens ved op til 600 A, er naturligvis nøglen til effektiv produktion og konkurrencedygtig produktionspris!
Uddannet personale med den rigtige know-how overfor opsvejsning af sliddele til eks. kulmøller – vore svejsere ved hvad de arbejder med og hvad de har med at gøre.
Teknisk support ydes fra AGJ’s svejseoperatører, ingeniør eller svejsetekniker (IWT), sådan at vi i samarbejde med vore kunder, finder den optimale slidmæssige løsning i Jeres procesanlæg!
Teknisk support kan om nødvendigt ydes fra én af verdens førende producenter at rørtråd og karbider!
Er I interesseret i en drøftelse af vore muligheder for at tilbyde levetidsforlængelse på præcis Jeres sliddele eller maskinapplikation?

Henvendelse til AGJ A/S og Tim Christoffersen på + 45 51 16 85 95.